Log ind m.v

Her har vi samlet svarene på teknisk/praktiske spørgsmål. Har du yderligere spørgsmål, kan de rettes til aargang0@sa.dk.

Browser versioner

Aargang 0 er optimeret til at køre under Internet Explorer 8.0 og senere versioner. Øvrige browsere understøttes også men grafiske problemer kan opstå. Skulle der opstå problemer med visningen, kan en løsning være at aktivere/deaktivere kompatibilitetsvisning.

Brugeroprettelse

Før eleverne går i gang, er det nødvendigt, at læreren har oprettet sin klasse. Ved denne oprettelse vil der blive givet et såkaldt "token".

Tokenet skal eleverne bruge, når de opretter sig i systemet, derved knyttes den enkelte elev til det rette hold. Lærerens "Min side" kan med fordel udskrives, da token fremgår her.

Både oprettelse af lærer og elev forudsætter en aktiv e-mailadresse, da alle passwords vil blive sendt per mail.

En e-mailadresse kan kun bruges én gang. Kun brugere, der er oprettet som elever, får adgang til felter, hvor opgavebesvarelser kan skrives ind.

Log in 

Efter oprettelse vil eleven modtage et password, og ved hjælp af den oplyste e-mail og dette password kan der logges ind. Først efter login er det muligt at skrive besvarelser ind på siden og gemme disse.

"Min side"

På lærerens "Min side" er det muligt at læse samtlige besvarelser fra eleverne – både kladder og endelige versioner.

På elevernes "Min side" vil deres egne besvarelser fremgå, hvor mange spørgsmål de har besvaret. Når samtlige livsafsnit indeholder besvarelser, får eleverne mulighed for at låse deres tekster og dele dem med resten af klassen. For at dele-funktionen bliver aktiv er det nødvendigt, at der findes tekst gemt som kladde i samtlige livsafsnit.

Bevaringsperiode

Alt hvad der laves på Aargang 0 vil blive gemt i tre år. Det gælder både holdoprettelser og besvarelser. 

Har du bare lyst til at prøve Aargang 0?

Så opret dig som ny bruger med dette token: FstGcs. Du vil efterfølgende modtage en mail med et password.

Derefter kan du så logge ind på Aargang 0 og foruden at læse kilder om børnene også skrive besvarelser ind, der tilsammen danner en del af en livshistorie. Når du "kladdegemmer" dine besvarelser, vil de ligge klar næste gang, du har lyst til at prøve dine færdigheder af. Tilsidst kan du skrive den samlede "livshistorie" ud.

Du skal være opmærksom på, at "gemmer og låser" du dine besvarelser, kan andre med samme token se dine besvarelser. Ønsker du at holde dine besvarelser for dig selv, skal du som nævnt benytte kladdefunktionen.